Aktuális hírek

Lendületben!

(Tanévzáró ünnepség a Bolyaiban)

Középkori kódexek iniciáléit nem pingálták oly szent hevülettel a szerzetesek, mint a diákok a varázserejű (ezért is kell visszafelé írni) 7 betűt az osztálytermek tábláira.
Június 14-én felkerültek az utolsó V-k is, a névtelen mesterek lemosták kezükről a színes krétaport. Az elszántság, amivel óvták művüket, elsőre talán megmosolyogtatónak tűnhet, ám második gondolatunk már az elismerésé, amit a bolyais diákok egész éves kitartó munkájukkal érdemeltek ki, hiszen a tanévzárón megjelent rokonok és barátok a megmondhatói, milyen sok tanulót köszöntött személyesen Papp Tibor igazgató úr.
Ők azok, akik országos versenyeken első helyezést értek el, vagy nemzetközi versenyen képviselték iskolánkat, városunkat, hazánkat. Emellett az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntős diákjai, Magyarország jó tanulói – jó sportolói, valamint a Schneller Alapítvány díjazottjai vehették át igazgató úrtól megérdemelt elismerésüket.
A kollégák ajánlásai alapján a Szülői Egyesület idén Grénus Gabriella tanárnőt köszöntötte a Bolyai Katedra Díjjal, aki soha nem fogyó türelemmel, szeretettel és szakértelemmel foglalkozik a rá bízott gyermekekkel.
Az iskolától ezen az estén búcsúztak a végzős 8.c osztály tanulói: ők a délelőtt folyamán gimnáziumi szalagavató szintű műsorral hagytak maguk után felejthetetlen „érzelmi lábnyomot”.
Az utóbbi években megszokhattuk, hát már vártuk is, mivel show-zzák meg a szervezők a tanévzárót. A díszteret egyszer csak az ünneplőből sportfelszerelésbe öltözött diákolimpikonok lepték el: kosarasok, futók, duatlonosok, vívók, focisták, tornászok, rg-sek, sakkozók, kötélugrók, röplabdások, teniszezők – hiteles példát mutatva a többiek számára a nyári szünidő hasznos eltöltésére. A bemutató után egy törékeny fiatal lány lépett a közönség elé, focilabdával a kezében. Ekkor még zsibongott a nézősereg, ám amikor ez a labda már a fülén, hátán, orrán, vállán táncolt, álmélkodva figyeltük a sztárvendéget, a négyszeres freestyle világbajnok Szász Kittit.
Ezt a parádét már csak egy módon lehetett fokozni, a várva várt mondat világba kiáltásával: „A 2018/19-es tanévet bezárom!”
A tanévzáró ünnepségről készült videók megtekinthetők itt.

 

2019.10.22.
Az 1956-os forradalomra emlékezünk
2019.10.23.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepe, munkaszüneti nap
2019.10.24. 14:30 - 17:00
Bolyai Matematika Csapatverseny megyei díjkiosztó rendezvény (SEK, díszterem)
2019.10.25.
A 4 és 8 évfolyamos gimnáziumi tehetséggondozó-felkészítő tanfolyamok indulása
2019.10.28. - 2019.11.01.
Őszi szünet