Kristálytiszta Elektronika 3

Kristálytiszta Elektronika Videók

Iskolánk folyamatosan nagy hangsúlyt helyez a modern tanítási módszerek alkalmazására és azok fejlesztésére. Már 2018 óta részt veszünk a Kristálytiszta Elektronika tananyagok fejlesztésében, illetve 2022-ben elkezdtük a tananyagokat videó formátumban is előállítani, ami lehetővé teszi a diákok otthoni felkészülését és a tudás legintenzívebb elsajátítását. Ezáltal szakköreink még inkább gyakorlati fókuszúak, a megszerzett tudás hosszú távra rögzül.

 

A Kristálytiszta Elektronika 1 és 2 nevű, egymásra épülő tananyagok két teljes tanév szakköri tevékenységét fedik le. Olyan modern tudásanyagot adnak át, ami várhatóan teljes egészében 10-15 évig megőrzi relevanciáját.

 

A videókészítő projekt célja, hogy a teljes írásos tudásanyagot, illetve extra példákat mutasson be felhasználóink számára. Diákjaink szakköri felkészülési anyagként képesek használni ezeket, így a szakköri foglalkozás még nagyobb hangsúlyt tud fektetni a gyakorlat elsajátítására, sokkal inkább hasonlít az egyetemi oktatásból ismert konzultációs órákra.

 

A videóanyagok forgatókönyveinek elkészítése, filmfelvétele, vágása, szakköri tesztelése, magyar- és angol nyelvű verziók végleges publikálása egymásra épülő tevékenységek, melyeket a különböző tananyagrészek esetében részben párhuzamosan, illetve időben minimálisan elcsúsztatva végzünk („pipeline rendszer”). A projekttervünk szerint az első ilyen videós szakköröket 2023 szeptembertől a 2025-ös tavaszi félév végéig tartjuk.

 

A végleges videós tananyagok nagyközönség elé tárása az adott szakköri tevékenységhez képest néhány hónapos utómunkát követően történik.

Kristálytiszta Elektronika 1

Tananyag elérhetősége: https://crystalclearelectronics.eu/hu/

Ezen írásos tananyag 2019 óta elérhető, bárki által ingyenesen letölthető. Minden évben szakkörökön oktatjuk, formája végleges, alkalmazását jó szívvel ajánljuk mindenkinek!

Az első 8 tananyagrész olyan általános, és alapszintű ismereteket tartalmaz, mint például az alapvető elektronikai alkatrészek felépítése és használata, illetve a legfontosabb laboratóriumban és otthon egyaránt használható műszerek kezelése.

 

A 9. tananyagrésztől elmerülünk a mikroelektronikai eszközök programozásában. Egy 8-bites mikrovezérlő példáján keresztül. A tananyag végére a felhasználó képes lesz a perifériák programozására, komplex, egyedi elektronika tervezésére és megvalósítására.

Kristálytiszta Elektronika 2

Tananyag elérhetősége: https://crystalclearelectronics2.eu/hu/

„32-bites ARM processzorok professzionális programozására képes egy érdeklődő középiskolai diák.” Ezt az állítást bizonyítják diákjaink évről-évre, akik szakköreinken beágyazott operációs rendszert, SD-kártyát, OLED-kijelzőt használnak, szenzorok és beavatkozók segítségével szabályozási köröket valósítanak meg.

Mobilapplikáció

A mobilapplikáció ingyenesen letölthető Android és IOS eszközökre Kristálytiszta Elektronika néven. Modern és egyben környezettudatos megoldást kínál a mobilapplikáció, melyből mind az írásos tananyagok, mind a felhasznált alkatrészek adatlapjai, illetve az elkészült videók is elérhetőek.

 

2024.05.22.
Szülői értekezlet a leendő 1. évfolyamos osztályoknak
2024.05.24. - 2024.05.26.
A 7. a-b-c osztályok felvidéki kirándulása (Határtalanul! program)
2024.05.24.
Gyermeknap (1-4. évfolyam)
2024.05.24. 14:00 -
Családi nap
2024.05.27. 17:00 -
Kórusaink évzáró koncertje
2024.05.28.
Előkészítő szülői értekezlet (leendő 5.a-b-c és 9.a-b-c osztályok)
2024.05.30.
A tanulók jelentkezése a 2022. őszi előrehozott érettségi vizsgákat érintő osztályozó vizsgákra
2024.05.31.
Osztálykirándulások (5-11. évfolyam)
2024.06.01.
A felvételi eljárás kapcsán benyújtott kérelmek alapján lefolytatott jogorvoslati eljárás (fellebbezések) befejezése a fenntartónál
2024.06.04.
A Nemzeti Összetartozás Napja