Gimnáziumi felvételi

Központi írásbeli felvételi vizsgák és szóbeli elbeszélgetés

2021. január 23-án (szombaton) 10 órakor kezdődik a 8 évfolyamos gimnáziumunkba (5. évfolyamra), valamint a 4 évfolyamos gimnáziumi tagozatunkra (9. évfolyamra) jelentkezők egységes írásbeli felvételi vizsgája iskolánkban.

Kérjük a felvételiző tanulókat, hogy diákigazolványukkal vagy személyi igazolványukkal együtt 9:30-kor jelenjenek meg iskolánkban, a 4. osztályos tanulók az udvar felől, a 8. osztályos tanulók a főbejárat felől érkezve.

A tanulók a járványügyi előírások betartásával történő terembeosztásról a vizsga napján kihelyezett hirdetőtáblákon tájékozódhatnak.
Amennyiben méltányolható okból valaki nem tud megjelenni január 23-án az írásbeli vizsgán, január 28-án (csütörtökön) 14 órakor pótfelvételin vehet részt.

A kiértékelt dolgozatok megtekintésére január 29-én (pénteken) 8 és 16 óra között lesz lehetőség iskolánkban, a 041. sz. biológia előadó teremben. A helyiség az udvar felől, a labor bejáratán át közelíthető meg. 

Azok a tanulók, akik igazoltan COVID-fertőzésben szenvednek vagy igazoltan házi karanténba kerültek vagy egyén önhibájukon kívüli elháríthatatlan ok miatt sem a központi írásbeli vizsgán, sem annak pótnapján nem tudtak megjelenni, február 5-én 14 órakor is megírhatják a feladatlapokat. A február 5-i pótló írásbeli dolgozatok megtekintése február 10-én 8 és 16 óra között lesz lehetséges titkárságunkon.

A járványügyi helyzet miatt a megtekintés előzetes regisztráció alapján történik. A dolgozatokról a vizsgázó vagy szülője kézzel vagy elektronikus úton (pl. telefonnal) másolatot készíthet, illetve kérésre iskolánk fénymásolatot biztosít.

A 4 évfolyamos gimnáziumi tagozatunkra jelentkezők szóbeli elbeszélgetésének időpontja: 2021. február 23-24. (kedd-szerda).
részletes beosztást február 19-én honlapunkon, a Szülőknek / Gimnáziumi felvételi menüben közöljük. A matematika-informatika specializációra jelentkezők számára nincs szóbeli elbeszélgetés, felvételi eredményüket a matematika dolgozatuk teljes pontszámával számoljuk.

Ideiglenes rangsorok:

ÚJ! 0001 8 évfolyamos gimnáziumi tagozat

ÚJ! 0002 4 évfolyamos gimnázium, humán specializáció

ÚJ! 0003 4 évfolyamos gimnázium, természettudományi specializáció

ÚJ! 0004 4 évfolyamos gimnázium, reál specializáció

ÚJ! 
0005 8 évfolyamos gimnázium, 9. évfolyamra csatlakozó

Négy évfolyamos gimnázium szóbeli elbeszélgetések pontszámai

Írásbeli vizsgával kapcsolatos határozatok, útmutatók

Négy évfolyamos gimnázium szóbeli elbeszélgetések beosztása biológiából és történelemből

Négy évfolyamos gimnázium szóbeli elbeszélgetés témakörei 2021. február 23-24. - BIOLÓGIA

Négy évfolyamos gimnázium szóbeli elbeszélgetés témakörei 2021. február 23-24. - TÖRTÉNELEM

Regisztráció az írásbeli felvételi feladatlapok megtekintésére (2021. január 29.)

 

 

Kedves Diákok, kedves Szülők!

Sajnos a járványhelyzet miatt idén nem áll módunkban személyes iskolai találkozás formájában tájékoztatást adni a Bolyai Gimnáziumba való továbbtanulási lehetőségekről, ezért az információkat digitális formában közöljük.

 
A négy évfolyamos gimnáziumi tagozatunkról szóló tájékoztató itt olvasható.

A nyolc évfolyamos gimnáziumi tagozatunkról szóló tájékoztató itt olvasható.

Jelentkezési lap írásbeli vizsgára (PDF)

Jelentkezési lap írásbeli vizsgára (Excel munkalap)

Bolyaisnak lenni (videó)