Aktuális hírek

Ballagás és tanévzáró ünnepség - másképp

„Mikor a Bolyai Iskola kivonul, a világ kivirul…”

 

Április végén, május elején „rendes” esetben végzőseink az utolsó csengőszó után végigvonulnak az iskola ismerős helyein, majd az udvaron folytatódik a ballagási ünnepség. Idén a rendkívüli körülmények miatt a tanévzáróval egy napon búcsúztak a 12. évfolyamos és a 8. c osztályos diákok, s útvonaluk is egészen másként alakult. Az iskola sarkánál vettek egy éles balkanyart, majd hamarosan a Haladás-stadionban sorakoztak fel a lelátón ülő szeretteik tapsviharától kísérve. A tribünön ülőket a várakozás alatt a búcsúzók bolyais életképeit bemutató videók szórakoztatták.

Papp Tibor igazgató úr humorral fűszerezett, személyes hangvételű beszédében az egyes osztályok stílusjegyeit, emblematikus diákjait, emlékezetes élményeit emelte ki, hangsúlyozva a bolyais pedagógusok és szülők szerepét az eredményekben. Az országos versenyek győztesei és helyezettjei elismerése mellett 12. évfolyamos osztályok legsikeresebb és egyben a közösség által példaképnek tekintett egy-egy tagja Bolyai Érmet kapott. Volt közöttük országos matematikaverseny győztese, diákvezér és reneszánsz lelkületű mérnökjelölt. A búcsúz(tat)ó beszédek közül a végzősökét az aktuális élmények határozták meg (pandémia, távoktatás, a közösségi programok hiánya), a 11. évfolyamosoké pedig nosztalgikus visszatekintés volt a  megvalósult baráti együttlétekre (táborok, gólyaavató,  Bolyai Night, diákbál).

A műsort a leköszönő osztályfőnökök és legendás, kitüntetett tanárok köszöntése zárta, végül elhangzott a várva várt igazgatói mondat:

„A 2020-2021-es tanévet lezárom!” Az aréna hangszóróiból pedig ezúttal nem a jól ismert Hali-induló, hanem a most legnépszerűbb sláger, a „Vakáció-ó-ó” hangzott fel.

 

Az eseményről készült tudósítások megtekinthetők itt:

https://www.nyugat.hu/cikk/rendhagyo_tanevzaro_haladas_sportkomplexum_bolyai_2021

https://www.frisss.hu/aktualis/a-hali-stadionban-zarta-a-tanevet-a-szombathelyi-bolyai-kepgaleriaval

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vege-a-tanitasnak-kitort-a-vakacio-elballagtak-a-vegzos-diakok-vas-megyeben-5027570/

 

Fotók a Galériában láthatók.

 

Apáczai-díjat kapott dr. Vigh Kálmán tanár úr

A pedagógusnap alkalmával Apáczai Csere János-díjat adományozott az emberi erőforrások minisztere iskolánk tanárának, dr. Vigh Kálmánnak. A pedagógus hivatásban elérhető legmagasabb rangú kitüntetést a Pesti Vigadó épületében vehette át kollégánk.
 
Az elismerésről szóló beszámolók itt olvashatók: 
 

Országos matematika versenyt nyert tanulónk

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny 2021. évi országos döntőjében 1. helyezett lett végzős diákunk, Horváth Áron, felkészítő tanára: Németh Gyula.
Kiemelkedő eredményt ért el a 3. évfolyamosok között Pfliegler Balázs (6. helyezés, felkészítő tanára: Herczeg Andrásné), valamint a 4. évfolyamosok között Pájer Levente (6. helyezés, felkészítő tanára: Csajkásné Róka Judit).
 

Bolyais diák az informatika diákolimpia csapatban

Kiemelkedő eredményt ért el Kelemen Anna végzős tanulónk: bekerült az első alkalommal megszervezett Európai Lány Informatikai Diákolimpia 2021 (EGOI) versenyre készülő magyar csapatba.
Diákunkkal a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság interjút készített, mely itt olvasható:
 

Ballagás 2021

A járványhenyzet miatt végzőseink is rendkívüli módon búcsúznak iskolájuktól. Videót készítettek, melyben felidézik  bolyais élményeiket, érzéseiket.
Sok sikert, szerencsét kívánunk Nektek az érettségi vizsgákhoz és a továbbtanuláshoz!

 

 

Kisfilmek bolyais tehetségekről

A Nemzeti Tehetség Központ a Tehetségek Magyarországa sorozatban videót készített Dobos Dominik és Schütz Brúnó 2020-ban végzett diákjaink középiskolás kutató tevékenységéről és sikereikről:

    
 
2021.06.23.
Középszintű szóbeli érettségi vizsgák 12.C
2021.06.24.
Beiratkozás az 5. és a 9. évfolyamra
2021.06.29.
Tanévzáró értekezlet