Régi hírek

OKTV eredmények 2016/2017

Az idei tanévben is remekül szerepeltek diákjaink az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen. Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak!

 

 

 

Pedagógusnapi elismerések

A Pedagógusnap alkalmából iskolánk tanárai és dolgozói közül is többen kaptak elismerést.
A Bolyais Szülők Egyesülete a Bolyai Katedra Díjjal a 2016/2017-es tanévben dr. Vigh Kálmán tanár úr pedagógusmunkáját jutalmazta.
A Schneller István Alapítvány elismerését Móricz Attila tanár úr és Takács Eleonóra titkárságvezető kapta.
Az eseményről készült fotók megtekinthetők a galériában.
A Bolyais Szülők Egyesületének beszámolója a rendezvényről.

 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Köznevelési Bizottsága A pedagógia mestere címet adományozta Róka Judit és Pilnay Sándorné tanárnőknek, valamint Kukor Ferenc igazgatóhelyettes úrnak. Az elismerést Budapesten dr. Mezey Barna rektor úr adta át.

 

Tanévnyitó ünnepély: augusztus 31. (csütörtök) 18.00

Tankönyvek átvétele

Tisztelt szülők, kedves diákok!

A tankönyvek átvételének időpontjai a következők:
A 1-4. évfolyam tanulóinak augusztus 24-én (csütörtökön) 10.30–tól 15.00-ig, 
az 5-8. évfolyam tanulóinak 28-án (hétfőn) 12.00–tól 16.00-ig,
a 9-12. évfolyam tanulóinak 29-én (kedden) 8.00-tól 12.00-ig.

A tankönyvek átvételének helyszíne az iskola ebédlője.

A tankönyveket az 1-9. évfolyamon tanulók ingyen kapják, a 10-12. évfolyam diákjai csekket kapnak.

Kérjük, hogy a 10-12. évfolyamon ingyen tankönyvet igénylők, illetve az 1-12. évfolyamon kedvezményes étkezést igénybe vevők a szükséges igazolásokat a tankönyvek átvételekor szíveskedjenek leadni!

1 %-os felajánlás

Tisztelt Szülők! Tisztelt Támogatóink!

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium alapítványának, a Schneller István Alapítványnak nevében fordulunk Önökhöz. Köszönjük eddigi segítségüket, felajánlásaikat.
Tisztelettel kérjük Önöket, hogy az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően támogassák a Schneller István Alapítványt a személyi jövedelemadóból felajánlott 1%-kal. Az alapítvány továbbra is szeretné biztosítani a következő tevékenységeket: tehetséggondozás (szakkörök, specializációk, terepgyakorlatok, kutatások támogatása), tanulói, tanári tanulmányi ösztöndíjak kifizetése, táborok támogatása, nehéz anyagi körülmények között élő diákok támogatása és különféle programokon való részvételük lehetővé tétele.
A legnagyobb összeget a nehéz anyagi körülmények között élő diákok támogatására, a továbbtanulás, tehetséggondozás támogatását elősegítő tanfolyamok és diáktáborozások anyagi fedezetének csökkentésére fordítottuk.
Az alapítvány munkatársai semmiféle anyagi juttatásban nem részesülnek, a szülői felajánlások teljes mértékben önzetlenek.

A Schneller István Alapítvány adószáma: 19244370-1-18
 
Köszönettel: Baranyai József, az alapítvány képviselője (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Ügyeleti napok a nyári szünetben

Július 4. (kedd) 8.00 - 12.00
Július 19. (szerda) 8.00 - 12.00
Augusztus 2. (szerda) 8.00 - 12.00
Augusztus 16. (szerda) 8.00 - 12.00 
A fenti időpontokon kívül az iskola zárva tart.

Ideiglenes felvételi listák

Kedves Diákok, kedves Szülők!

A Szülőknek / Beiskolázás menüben elérhetők az ideiglenes felvételi jegyzékek.

Kérjük, hogy olvassák el a rangsorok elején található tájékoztató szöveget is!

A felvételről vagy elutasításról szóló végleges értesítést április 26-ig küldjük meg a jelentkezőknek, a 4 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők esetében az általános iskoláknak is.

A 4 évfolyamos gimnázium szóbeli elbeszélgetéseinek pontszámai

Kedves Diákok, kedves Szülők!
 
Iskolánk honlapján a Szülőknek / Beiskolázás menüben elérhetők a biológia és történelem szóbeli elbeszélgetések pontszámai.
Az ideiglenes rangsort március 10-ig szintén itt fogjuk közzétenni. 

Március 15-ére emlékeztünk

Hagyományosan a 7. és 9. évfolyamos diákok adták elő az 1848-1849-es forradalom és szabadságharcra emlékező iskolai műsorunkat a díszteremben.Az előadást Tóth Péter tanár úr szerkesztette és rendezte.
Az ünnepségről Kocsis Zsolt tanár készített fotókat, melyek megtekinthetők a Galériában.

Zoboralján emlékeztek a bolyaisok

Március 19-én testvériskolánk, az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán-szakközépiskola meghívására Pogrányban, Nyitrán és Nyitraújlakon a zoboraljai magyarokkal emlékeztünk március 15-ére, és a 20. századi felvidéki vértanú politikusra, Esterházy Jánosra.
A programról Hajnák Zsuzsanna tanárnő készített fotókat, melyek megtekinthetők a Galériában.

A 4 évfolyamos gimnázium szóbeli elbeszélgetéseinek beosztása

Kedves Diákok, kedves Szülők!

Elkészítettük a február 20-21-i szóbeli elbeszélgetés beosztását, mely honlapunkon a Szülőknek / Beiskolázás menüben érhető el.
Kérjük, amennyiben problémájuk van az időponttal, jelezzék a 94/513-684-es telefonszámon Takács Eleonóra titkárságvezetőnél.
Matematikából nem tartunk szóbeli elbeszélgetést, azoknak a tanulóknak, akik erre a specializációra jelentkeznek, a matematika írásbeli pontszámát 100 %-kal számítjuk.
Kérjük, akik nem jelentkeztek még a szóbeli elbeszélgetésre, a fenti telefonszámon jelezzék szándékukat!

Email címek változása

Az iskolai email címek végződése Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.ól Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. változott. (A tanév végéig a régi címekre küldött levelek is megérkeznek.)

Tájékoztató a 12 évfolyamos iskola első osztályáról

A Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a 2017/2018-as tanévben – az előző évekhez hasonlóan – két első osztályt indít 12 évfolyamos szerkezetben 6, illetve 7 éves, jó iskolaérettségi szinttel rendelkező gyermekeknek.

A 12 évfolyamos szerkezet a 4 éves alapozó (alsó tagozatos) szintet, és a ráépülő 8 évfolyamos gimnáziumot jelenti. A tanulók 5. osztálytól (eredményeiktől, haladási tempójuktól függően) az általános iskolai felső, emelt óraszámú idegen nyelvi tagozatunkon is továbbhaladhatnak, ahonnan később lehetőségük nyílik 4 évfolyamos gimnáziumi tagozatunkon is továbbtanulni.

A 12 évfolyamos iskola célja a széleskörű műveltség megalapozása, pozitív értékrend kialakítása és gimnáziumi oktatás keretében a felsőfokú tanulmányokra való előkészítés.

Az alsó tagozat osztályaiban is meghatározó a szeretetelvű, érték- és személyiségközpontú nevelés.  A szokványos tantervi feladatok mellett fontosnak tartjuk az egyéni adottságok és képességek feltárását, az együttműködési normák kialakítását, a kommunikáció, a művészeti kifejezés képességének, s a mozgáskultúra életkornak megfelelő kibontakoztatását, majd 3-4. osztálytól a tehetséggondozást.

Iskolánkban a gyerekek az első osztálytól tanulnak angol vagy német nyelvet. Mindennapos testnevelés keretén belül tanulják a néptáncot, az úszást, és a 6. osztály végére vízbiztos úszástudással rendelkeznek. Az informatika oktatására heti 1 órában a 4. osztálytól kerül sor, ekkor kezdődik a tízujjas vakírástechnika tanítása is.

A beiskolázás a körzeti elv alkalmazása nélkül történik. A szülők az előzetes tájékozódás, valamint a gyermekekkel való játékos iskolaérettségi foglalkozás és az iskola javaslata alapján írathatják gyermekeiket az első osztályok egyikébe.

Sok szeretettel várunk minden kedves szülőt és gyermekeiket iskolánk tájékoztató napjára, ahol részletes tájékoztatást kapnak az iskola programjáról és a beiratkozás módjáról. Jövendő kisdiákjaink pedig egy vidám, játékos délelőtt részesei lehetnek.

A TÁJÉKOZTATÓ NAP IDŐPONTJA: 2017. FEBRUÁR 4. (SZOMBAT) 10 ÓRA

 

 

 

Szülői-Nevelői Bál a Tóvendéglőben

A Bolyais Szülők Egyesülete 2017. február 25-én rendezi hagyományos Szülői-Nevelői Bálját a Tóvendéglőben. További információk a mellékletekben olvashatók.

Meghívó

Menü

Holdfény Liget játék

 

Központi írásbeli felvételi vizsgák

A 4 évfolyamos gimnáziumi tagozatunkra jelentkezők szóbeli elbeszélgetésének időpontja: 2017. február 20-21. A részletes beosztást február elején honlapunkon, a Szülőknek / Beiskolázás menüben közöljük. A szóbeli elbeszélgetés témakörei biológiából és történelemből ugyanitt találhatók. A matematika specializációra jelentkezők számára nincs szóbeli elbeszélgetés, felvételi eredményüket a matematika dolgozatuk teljes pontszámával számoljuk.

Szent Márton útjai térben és lélekben 

Iskolánk diákjai és tanárai készítették azt a tárlatot, mellyel megemlékeztünk városunk szülötte, Szent Márton születésének 1700. évfordulójáról.

A kiállítást Orbán Róbert, a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsának elnöke nyitotta meg Szabados Laura (9.a) és Pilnay Sándorné tanárnő közreműködésével.

A megnyitóról Kocsis Zsolt tanár úr készített fotókat, illetve a városi televízió tudósított.

Sikeres pénzadomány-gyűjtés

Lezárult a kárpátaljai testvériskolánk számára szervezett adománygyűjtésünk, melyet iskolánk közössége az aknaszlatinai Bolyai János Középiskola javára indított el. 
Egyéni és csoportos (pl. osztálypénz, zsibvásár bevétele) felajánlásokból  összesen 850 000 Ft gyűlt össze. Ebből 200 ezer Ft-ot a Bolyais Szülők Egyesülete kérelmét követően dr. Puskás Tivadar, városunk polgármestere ajánlott fel.
Tantestületünk kárpátaljai kirándulása alkalmával adtuk át az adományt, melyből testvériskolánk számítógépeket, projektort és laminálógépet vásárolt.
A kiránduláson készült fotók megtekinthetők a Galériában.
Minden adakozónak köszönjük a támogatását!
  
 

Az 1956-os forradalomra emlékeztünk

Október 21-én 8. évfolyamos diákjaink előadásával emlékeztünk az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára.
Az ünnepi műsort Pilnay Sándorné tanárnő és Szauer Ágoston tanár úr rendezte, a kapcsoló kiállítást a művészeti munkaközösség és Tóth Péter tanár úr állította össze.
Velünk ünnepelt testvériskolánk, az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán-szakközépiskola közössége is. 
A rendezvényről készült fotók elérhetők a galériában.

Ügyeleti napok a nyári szünetben

Július 13. (szerda) 8-12 óráig

Július 27. (szerda) 8-12 óráig

Augusztus 10. (szerda) 8-12 óráig

Augusztus 24. (szerda) 8-12 óráig

 A fenti időpontok kivételével az iskola zárva tart.