Régi hírek

Karácsonyi adománygyűjtés

Iskolánk ismét bekapcsolódott a Gyakorlóiskolák Szövetsége karácsonyi adományozási akciójába.
Idén az erdélyi Csíkszereda és moldvai csángó Diószeg települések nehéz sorsú gyermekeinek gyűjtöttünk karácsonyi ajándékcsomagokat. Összesen 232 küldemény gyűlt össze, valamint 15 doboz ruhanemű és 10 doboz tartós élelmiszer, melyeket Budapestre szállítottunk, ahonnét Sándor József az egri gyakorlóiskola volt igazgatója továbbítja majd a helyszínekre.
Köszönetet mondunk minden résztvevő diákunknak és szüleiknek az akció támogatásáért, Kocsis Terka és Stróbl Aliz kollégáknak a gyűjtés adminisztrációjáért, s Tájmel Tamás szülőnek a szállításban való önzetlen közreműködéséért.

Galéria

Regisztráció: Családi Társasjátékos Délután 2022.12.15.

Tisztelt Szülők!

Kérjük, az alábbi űrlap kitöltésével jelezzék részvételi szándékukat gyermekeikkel együtt a 2022. december 15-én 16 és 18 óra között megrendezésre kerülő családi társasjáték délutánra. Helyszín: iskolánk ebédlője. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztrációs űrlap: https://forms.gle/iETZiSjMxs3K2nPo6

Az űrlap elküldésének végső határideje 2022. december 13., illetve, mivel a rendezvényen a férőhelyek száma korlátozott, a rendszer hamarabb is jelezheti, hogy nem tud további regisztrációt fogadni. A jelentkezések sorrendjét az elektronikus kérdőív időbélyege igazolja.
Hangolódjunk a közelgő ünnepre közös játékkal!

Köszönettel:
Tuba Mónika, a Bolyais Szülők Egyesületének elnöke és Bagáry Attila pedagógus, programgazda

Prima díjas lett Szauer Ágoston tanár úr

November 4-én a Weöres Színházban rendezték meg a 17. Vas Megyei Prima Gálát.
A jelöltek között volt két bolyais pedagógus: Szauer Ágoston (magyar irodalom) és Tóth Péter (magyar oktatás és köznevelés). Szauer tanár úr nagyszerű elismerésben részesült: Prima díjat kapott. Az Ifjúsági Különdíjat Ekler Luca, iskolánk egykori diákja érdemelte ki.
 
A megyei napilap tudósítása a gáláról
 
 

Nyílt nap a Bolyaiban

A 2022/2023-as tanévben is szép számmal érkeztek látogatók iskolánk nyílt napjára, amelyet október 25-én, kedden tartottunk a Bolyai képzéskínálata iránt érdeklődő diákoknak és szüleiknek. Vendégeink – előzetes regisztráció alapján – összesen 30 tanórát tekinthettek meg, ezek közül több a felső gimnáziumban választható specializációkhoz (biológia, matematika, történelem) kötődött, de nagyon népszerűek voltak a nyolcosztályos gimnáziumi tagozat 5-8. évfolyamán látogatható matematika- és idegennyelv-órák is.

A Bolyai Gimnáziumban továbbtanulni kívánó 4. és 8. évfolyamos diákok felkészülését ingyenes felvételi felkészítő tanfolyamokkal szeretnénk segíteni, amelyekre november 7-ig lehet regisztrálni a Bolyai honlapján (www.bolyaigimnazium.hu), ahol további információk találhatók a beiskolázással kapcsolatban .

Ezúton is köszönjük minden kedves vendégünknek, hogy megtisztelték érdeklődésükkel nyílt napi programunkat!

Galéria

A magyarok vére

1956. október 23-i megemlékezés a Bolyaiban

Október 21-én, pénteken került sor intézményünk október 23-i megemlékezésére, melyről a hagyományoknak megfelelően a 11. és a 8. évfolyam gondoskodott, Csóka Tibor tanár úr szervezésében.

Az udvaron összegyűlt ünneplő ruhás tömegnek Beethoven Egmont-nyitánya alapozta meg az esemény hangulatát, amely az 1956-os történések alatt legtöbbet felcsendülő, a szabadságot jelképező zeneműként vonult be a magyar köztudatba. Az egész iskola beleborzonghatott a Tamás Flóra (11/C) előadásában elhangzott Valami Európa c. film egyik dalába. A műsort Páncél Patrícia (8/A) hegedűjátéka kísérte és Tölgyesi Ákos (11/C) narrációjával vált teljessé.

1956 őszén az egész világ a szovjet elnyomással szembeszálló Magyarországra figyelt. Az októberi és novemberi napok világosan megmutatták: mekkora az az erő és elszántság, amit egy összefogó közösség szolidaritása gyakorolni tud. A hazához fűződő kimondhatatlan mennyiségű hazaszeretetéből és aggodalmából merítve írta Illyés Gyula Haza a Magasban című versét – elszavalta Bokor Janka (11/C).

Az elnyomó szovjet rezsim ellen többen “lábukkal tiltakoztak”, elhagyták szeretett hazájukat. 1948-ban, az országban uralkodó helyzetek miatt kényszerű emigrációba vonult Márai Sándor, aki a forradalom kitörésének hírére azonnal repülőre ült. Bertalan Maja (11/C) előadásában szívszorító részleteket hallgattunk a szerző naplójából, ahol honvággyal és reménnyel töltve aprólékosan beszámol és tudósít útjáról. A szovjet hadsereg támadása elsöprött minden várakozást, a forradalom véres leverése utáni reményvesztett állapotot illusztrálta Imre Adél (11/C)  a költő Mennyből az angyal c. versével. Márait nemcsak a bombák fosztották meg lakóhelyétől, de a politikai diktatúra a hazáját is elvette tőle, sosem tudta ezt élete során feldolgozni.

A megtorlásoktól tartó, tömegesen menekülni kényszerült honfitársainkat a szabadságot alapvető értéknek tartó nyugati társadalmak tízezrével fogadták be, egy újrakezdés lehetőségét nyújtva számukra. Ezeknek a lakosainknak a nagy része ezért megdöbbenve figyelte az államok passzivitását Magyarország irányában, közöttük volt a világhírű francia író, Albert Camus is, aki A magyarok vére című kiáltványában (Börzsei Sára, 8/A) a világ szemére vetette ezt a sérelmet.

A megemlékezés lezárásaként Papp Tibor igazgató úr beszédében kiemelte: szinte minden családnak van 1956-tal kapcsolatos múltja, ezeknek az eseményeknek időszerűsége örökérvényű. „Házi feladatként” a diákok biztatást kaptak: legyenek kíváncsiak, járjanak utána ezeknek a históriáknak, hiszen az élő történelmi emlékezetben nagy erő rejlik.

 

A szöveget a műsorterv és élményei alapján összeállította: Szalai Zsófia (11/C)

Galéria

Újabb dombormű került fel az Aradi vértanúk falára

"És meghaltak, dicsőn, mint az istenek...
létük munkája: történelem....
Dicsőségük zsoltár a honfiszájon:
Örökké él az aradi Tizenhárom! " - zúgta a 9. c osztály kórusa a hagyományos október 6-i megemlékezésünkön, melyet a Művészeti Szakgimnázium részvételével tartottunk a díszudvaron. A négyosztályos tagozatunk legifjabb diákjai nagy lelkesedéssel és átéléssel adták elő a magyartanáruk, Szakály Szilvia és osztályfőnökük, dr. Füzesi István által összeállított és rendezett emlékező műsort. A művészetis diákok egy Bartók-darab előadásával járultak hozzá a rendezvényhez. A 12. domborművet, mely Leiningen-Westerburg Károly tábornokot ábrázolja, Erdélyi Anna Luca végzett szobrásznövendék készítette, felkészítő tanára Koller László volt. A műsor az alkotás felavatásával és koszorúzással zárult.

Családi nap és kutatók éjszakája a Bolyaiban

A Bolyais Szülők Egyesülete szeptember 30-án ismét megszervezte a családi napot kicsiknek és nagyoknak . A gyerekek és felnőttek számtalan programlehetőség közül válogathattak, mint például arcfestés, játszóház, szülő-diák kosármeccs vagy akár a 7 próba teljesítése. A remek hangulatú rendezvény a borús, hideg időjárás miatt az iskola falain belül zajlott élénk érdeklődés mellett.
A családi közösségerősítő programot követően estére a tudomány fellegvárává alakult át a Bolyai. A Kutatók éjszakája programsorozathoz csatlakozva tanáraink és diákjaink előadásait tekinthette meg a nagyszámú közönség.

 

Kollégáink kitüntetései

2022. szeptember 9-én az ELTE tanévnyitó ünnepségén Lorántffy Zsuzsánna Emléklapot kapott Módly Andrea tanítónő.
Prof. Dr. Borhy László Rektor úr 2022. szeptember 14-én az ELTE Köznevelési Bizottságának ünnepi értekezletén bolyais pedagógusoknak és alkalmazottaknak is adott át elismeréseket. A Pedagógia mestere díjban részesült Bakó Zsuzsanna tanítónő, Mézesné Szabó Katalin tanárnő, Piri Adrienn tanárnő és Tóth Péter tanár úr.
Dicsérő oklevelet kapott Sélley Gábor tanár úr, Molnárné Helyes Ibolya portaszolgálati munkatárs és Kutrovics Tamás oktatástechnikus.

 

„Rendezni végre közös dolgainkat”

Nyilatkozat a pedagógussztrájk ügyében

Mi, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 61 dolgozója egyetértünk abban, hogy a magyar oktatás ma – több évtizedes átgondolatlan intézkedéssorozat és mulasztás következményeként – válságos állapotban van, a döntéshozók részéről pedig nem tapasztalunk felelős megoldási törekvéseket. Ne áltassuk magunkat: a hivatalos propaganda állításai ellenére ez nem csupán a pedagógusok ügye! A helyzet súlyosbodásának elkerülése érdekében azonnali társadalmi összefogásra és cselekvésre van szükség!

Jelen pillanatban nem a munkabeszüntetésben látjuk a megoldást, hiszen ez a nyomásgyakorlás éppen azoknak okoz gondot és kárt, akikért tennünk kell: a gyerekeknek, a családoknak – a jövőnek. Mi más módon akarjuk felhívni a figyelmet az oktatásügy tarthatatlan helyzetére.

Elengedhetetlennek tartjuk egymás véleményének, tapasztalatainak, problémáinak közvetlen megismerését, ezért minden iskolahasználó megszólításával (szülők, pedagógusok, diákok, egyetemi hallgatók, az oktatást segítő dolgozók) több részből álló közösségi fórumot kezdeményezünk. Ennek keretében kerekasztal-beszélgetéseket, előadásokat szervezünk meghívott szakértők és iskolánk pedagógusainak közreműködésével a pontos és korrekt tájékoztatás érdekében, ami – reményeink szerint – hatékonyan segíti a közös álláspont és a társadalmi összefogás elérését.

Meggyőződésünk, hogy a jelenlegi helyzetben ez a járható út az értelmetlen és kiúttalan, kölcsönös konfliktuskeresés helyett.

Szombathely, 2022. szeptember 7.

 

Menzai térítési díjak változása

Tisztelt Szülők!

A menzai térítési díjak 2022. szeptemberétől az alábbiak szerint változnak: Térítési díjak

Tankönyvek átvétele

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A tankönyvek átvételével kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önöket:

A 2022-2023-es tanévben minden tanuló térítésmentes tankönyvellátásban részesül. A jogszabály szerint az állam által biztosított tankönyvek (a munkafüzetek kivételével) az iskolai könyvtár állományába kerülnek. A diákok ezeket csak használatra kapják meg, a tanév végén kötelesek őket megfelelő állapotban visszaadni. Ezeknek a tankönyveknek iskolán keresztüli megvásárlása nem lehetséges, saját példányokat a KELLO webáruházában lehet rendelni. A munkafüzetek, munkatankönyvek (pl. nyelvkönyvek) a diákok saját tulajdonai lesznek, ezeket nem kell visszahozni.

Átvételi időpontok:


2022. augusztus 23. (kedd)

7.30 – 13.00: 1., 2., 3., 4. évfolyam
13.00 – 16.00:  11. és 12. évfolyam

2022. augusztus 24. (szerda)
12.00 – 15.00: 7. és 8. évfolyam
15.00 – 17.00  5. és 6. évfolyam

2022. augusztus 25. (csütörtök)

9.00 – 12.00: 9. és 10. évfolyam
12.00 – 17.00: pótidőpont azok számára, akik a megadott időpontban nem tudták átvenni a könyvcsomagjaikat 

A testvérek tankönyvcsomagjait természetesen át lehet venni egyszerre is.

Helyszín: az iskola ebédlője (a Bolyai utcai kapu felől, az udvarról közelíthető meg)

A torlódás elkerülése végett kérjük az időpontok betartását!

 

Ügyeleti napok, tanévnyitó

2022. július 13. (szerda) 9:00-13:00

2022. július 27. (szerda) 9:00-13:00

2022. augusztus 10. (szerda) 9:00-13:00

A fenti időpontok kivételével az iskola zárva tart.

 

Tanévnyitó ünnepély: 2022. augusztus 31. (szerda) 18 óra 

(gyülekező 17:30 és 17:45 között az osztálytermekben)

Első tanítási nap: szeptember 1. (csütörtök)

 

 

Pedagógus nap 2022

Két éves szünet után a Bolyais Szülők Egyesülete ismét műsorral, ajándékkal és vendégasztallal köszöntötte a bolyais pedagógusokat.

Az ünnepségen Kissné Tuba Mónika elnökasszony kihirdette a Bolyai Katedra Díj 2022. évi díjazottját.

Az emlékplakettet Rózsa Viktória tanárnő kapta.

 

Papp Tibor igazgató úr ismertette a városi és egyetemi kitüntéseket elnyerő bolyais pedagógusok névsorát.

Városi kitüntetések:

Bogáthné Endrődi Judit: „Szombathely Oktatásügyéért” díj

Hollerné Gazdag Ilona: „Kiemelkedő Pedagógus Munkáért” díj I. fokozat

 

Magyar Diáksport Szövetség díja:

Földesné Bolfert Erika: „A diáksportért végzett kiemelkedő tevékenységéért” díj

 

Egyetemi kitüntetések:

1. Lorántffy Zsuzsánna emléklap:

Lorántffy Zsuzsánna Emléklap adományozható azoknak a köznevelési intézményben foglalkoztatott közalkalmazottaknak (tanárnak, vagy tanítónak), akik munkájuk során legalább tíz éven keresztül átlagon felüli teljesítményt értek el vagy az adományozás évében kiemelkedő érdemeket szereztek

Módly Andrea tanárnő

A díjat Rektor Úr adja át az egyetemi tanévnyitó keretében 2022 szeptemberében

 

2. Pedagógia mestere díjak:

Az a pedagógus kaphatja, aki legalább 15 évet töltött el a pedagógus pályán, és szakmai munkája, emberi magatartása alapján intézményének vezetősége méltónak találja a díjra.

 

Tóth Péter tanár úr

Kiemelkedő pedagógusi szakmai életútjáért, vezetőtanári tevékenységéért a Bolyai iránti elkötelezettségéért, kiállítások szervezéséért kapja a díjat

 

Bakó Zsuzsanna tanárnő

Kiemelkedő pedagógusi tevékenységéért és vezetőtanári munkájáért

 

Piri Adrienn tanárnő

Kiemelkedő pedagógusi tevékenységéért és áldozatos munkaközösség-vezetői tevékenységéért

 

Mézesné Szabó Katalin tanárnő

Kiemelkedő pedagógusi munkájáért, korábbi munkaközösség vezetői tevékenységéért

 

 

3. Dicsérő Oklevél:

A köznevelési intézmény azon munkatársai – technikai dolgozók, NOKS munkatársak, fiatal pedagógusok – kaphatják, akik legalább 5 éve dolgoznak az adott intézményben és munkájukat magas színvonalon végzik.

 

Sélley Gábor tanár úr

Kiemelkedő pedagógusi munkájáért, vezetőtanári tevékenységéért és a diákönkormányzat támogatásáért

 

Molnárné Helyes Ibolya portaszolgálati munkatárs

Az iskola érdekében végzett több éves oktatást segítő tevékenységéért

 

Kutrovics Tamás oktatástechnikus

Az iskola érdekében végzett több évtizedes oktatástechnikusi munkájáért, az oktatást támogató tevékenységéért

A díjat Rektor Úr adja át az ELTE Köznevelési Bizottságának ünnepi értekezletén 2022. szeptember 14-én.

 

 

Újabb segélyszállítmány Aknaszlatinára

A húsvéti szünetben iskolánk ismét útnak indított Aknaszlatinára egy adományokkal megrakott teherautót az ukrajnai háború okozta nehézségek enyhítésére. A gyűjtés újabb hullámát diákjaink is segítették: a 9. a osztály tanulói, családjai süteményeket készítettek, melyet tanulótársaiknak, tanáraiknak kínáltak, s a cserébe felajánlott készpénzadományokat összegyűjtötték. A sütéshez más osztályok is csatlakoztak. Az akció rendkívül sikeresnek bizonyult: összesen 242 000 Ft-ot adtak át a kilencedikesek Németh Mónika gazdasági vezetőnek az adománygyűjtés koordinátorának.

A szállítmányt büfénk vezetője, Borsi Miklós, valamint Rónai András r. alezredes szállította önkéntes felajánlásból kárpátaljai testvériskolánkba (az előző gyűjtésből még szállításra váró kontingenssel együtt) kb. egy tonnányi tartós élelmiszert és a mosogató gépet.

Ángyus Viktória, a Bolyai János Líceum igazgatónője az alábbi levélben köszönte meg a szombathelyi bolyaisok akcióját:

Kedves szombathelyi bolyaisok!

Ezúton szeretnénk kifejezni őszinte tiszteletünket és egyben kifejezni hálás köszönetünket azokért a nemes gesztusokért, segítőkészségekért, amelyeket az utóbbi nehéz időben felénk tanúsítottak. Tanintézményünk minden egyes tagja és dolgozója nevében kijelenthetem, hogy adományuk jelentősen  megkönnyíti majd a munkát és feladataink elvégzését, amellyel minden nap szembe kell néznünk. Minden adomány, mely eddig felénk nyújtottak - nagyon ritka értéket képvisel!

Önöknek, családjaiknak jó egészséget, békét és Áldott Húsvéti ünnepeket kívánunk!

Tisztelettel,

az aknaszlatinai bolyaisok. 

 

Az adomány átadásáról készült képek megtekinthetők a Galériában.

 

Családi társasjáték délután

Kedves Bolyais Családok! 
 
A Bolyais Szülők Egyesületének támogatásával társasjátékos délutánt szervezünk 2022.április 6-án. A programra szeretettel várjuk 1-4. évfolyamos diákjainkat! Helyszín: iskolánk ebédlője. Játsszunk közösen! 
Regisztráció az alábbi linken: https://forms.gle/f8uzvWnhViCmqViF9

Adomány

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!


Örömmel értesítünk mindenkit, hogy március 18-án célba értek kárpátaljai testvériskolánkba, az aknaszlatinai Bolyai János Líceumba az intézményünkben összegyűjtött adományok.
A fuvarozást önkéntes felajánlásként iskolánk régi kiváló partnere, a Kovácsbusz vállalta, az 1,4 tonna tömegű rakomány több mint 600 km-es távolságra való szállítását Észak-Erdélyen át haladva Kovács Gábor, a vállalkozás vezetője és Szerdahelyi Árpád sofőr teljesítette a Schneller István Alapítvány által bérelt kisteherautóval,
Összesen 1 938 000 Ft értékű felajánlás gyűlt össze, ebből 1 048 500 Ft pénzadomány volt, melyből az aknaszlatinai iskola kérésére a kazánjuk működtetésére szükséges aggregátort, valamint egy mosógépet és további tartós élelmiszert vásároltunk a már összegyűjtött kontingens mellé. A Bolyai diákönkormányzata is támogatta saját keretéből az akciót.
Köszönjük szépen a bolyais közösség minden tagjának és partnereinknek a szívből jövő segítségét, melyet a háború sújtotta területen élő honfitársainknak nyújtottak.
A teherautó rakományának súlykorlátozása miatt még szállításra vár kb. 1 tonna áru, melyet a húsvéti szünetben újabb fuvarral készülünk eljuttatni Aknaszlatinára. Az adomány kiegészítésére szívesen fogadunk még pénzbeli felajánlásokat a gazdasági irodában április 4-ig.
A március 18-i szállítmányt nagy örömmel és hálával fogadták testvériskolánkban, Ángyus Viktória igazgatónő az alábbi levelet küldte Szombathelyre:
Kedves szombathelyi bolyaisok!
"A jótettek javarészt titokban születnek. Semmiféle statisztikai apparátus nem készít róluk táblázatot." Pilinszky János soraival szeretném megköszönni Önöknek, tanáraink és diákjaink nevében azt az adományt, melyet egy belső hang, a társadalmi felelősségvállalás, a szolidaritás, a jót-tenni nemes eszméje vezérelt. A jelenlegi helyzet miatt kialakult, kihívásokkal teli időszakban, egymás támogatásával, összefogással reményeink szerint sikeresen és gyorsan túljutunk. Támogatásuk komoly erőt közvetít felénk: nem vagyunk egyedül, számíthatunk Önökre! Nagyon hálásak vagyunk mindenért.
Üdvözlettel:
a Bolyai János Líceum igazgatósága, munkatársai, diákjai

Az adományok szombathelyi bepakolásáról és az aknaszlatinai érkezésről készült fotók megtekinthetők a Galériában.

„Csöndes jellemekből oroszlánok”

A ’48-as forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk

Idén szerencsére nem volt akadálya annak, hogy közösségünk személyesen vehessen részt a március 15-i iskolai ünnepélyen. A műsort ezúttal is a 7. és 9. évfolyamos osztályaink tanulói adták elő osztályfőnökeik szervezésében, támogatásával. A szereplők ezúttal a korabeli hölgyek szemszögéből elevenítették fel a márciusi eseményeket, s megidézték a különféle társadalmi csoportok csatlakozását a szabadságharchoz. („Elmentek az ügyvédek, nem akart most pörlekedni senki. Híres korhelyekből híres hősök lettek. Csöndes jellemekből oroszlánok.”). Az előadást Kocsis Zsolt tanár úr és Rajczi Léna (9.c) diákunk éneke tette teljessé.
Az ünnepségről készült fotók megtekinthetők a Galériában.

Központi írásbeli felvételi vizsgák és szóbeli elbeszélgetés

2022. január 22-én (szombaton) 10 órakor kezdődik a 8 évfolyamos gimnáziumunkba (5. évfolyamra), valamint a 4 évfolyamos gimnáziumi tagozatunkra (9. évfolyamra) jelentkezők központi írásbeli felvételi vizsgája iskolánkban.

Kérjük a felvételiző tanulókat, hogy diákigazolványukkal vagy személyi igazolványukkal együtt 9.30-kor jelenjenek meg iskolánkban, a 4. osztályos tanulók az udvar felől, a 8. osztályos tanulók a főbejárat felől érkezve. A tanulóknak az iskola épületében szájmaszkot kell viselniük. A tanulók a járványügyi előírások betartásával történő terembeosztásról a vizsga napján az aulában tájékozódhatnak. A szülők nem tartózkodhatnak az iskolában.

Amennyiben méltányolható okból valaki nem tud megjelenni január 22-én az írásbeli vizsgán, január 27-én (csütörtökön) 14 órakor pótfelvételin vehet részt.

Azok a tanulók, akik igazoltan COVID-fertőzésben szenvednek vagy igazoltan házi karanténba kerültek, vagy önhibájukon kívüli elháríthatatlan ok miatt sem a központi írásbeli vizsgán, sem annak pótnapján nem tudtak megjelenni, február 4-én 14 órakor is megírhatják a feladatlapokat.

A kiértékelt dolgozatok megtekintésére január 28-án (pénteken) 8-16 óra között lesz lehetőség iskolánkban, a 041. sz. biológia előadó teremben. A helyiség az udvar felől, a labor bejáratán át közelíthető meg. A járványügyi előírások miatt a felnőtt kísérő számára a belépéshez védettségi igazolás szükséges. A megtekintés előzetes regisztráció alapján történik. A regisztrációs felület január 21-én válik elérhetővé honlapunkon.

A február 4-i pótló írásbeli dolgozatok megtekintése február 9-én 8-16 óra között lehetséges a titkárságunkon. A dolgozatokról a vizsgázó vagy szülője elektronikus úton (pl. telefonnal) másolatot készíthet.

A 4 évfolyamos gimnáziumi tagozatunkra jelentkezők szóbeli elbeszélgetésének időpontja: 2022. március 1-2. (kedd-szerda). A részletes beosztást február 22-ig honlapunkon, a Szülőknek/Gimnáziumi felvételi menüben közöljük. A szóbeli elbeszélgetés témakörei biológiából és történelemből ugyanitt találhatók. A matematika-informatika specializációra jelentkezők számára nincs szóbeli elbeszélgetés, felvételi eredményüket a matematika dolgozatuk teljes pontszámával számoljuk.

Az írásbeli vizsgával kapcsolatos rendeletek, útmutatók itt érhetők el: https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/tajekoztatok/KIFIR_kozponti_irasbeli_vizsga.pdf                                                                                         

 

 

Iskolánk karácsonyi koncertje

A jelenlegi járványhelyzetben sajnos nem tudtuk megtartani közönség előtt a hagyományos karácsonyi koncertünket, kórusaink ezért videófelvételen rögzítették előadásukat.
Fogadják szeretettel!
 

 

2023.01.30. - 2023.02.03.
Semmeringi sítúra
2023.02.04. 10:00 -
Tájékoztató nap a 12 évfolyamos iskola első osztályáról
2023.02.06. 17:00 - 19:00
Szülői értekezlet és fogadóóra (1-4. és 9-12. évf.)
2023.02.07.
Játékos iskolaérettségi foglalkozások kezdőnapja
2023.02.07. 17:00 - 19:00
Szülői értekezlet és fogadóóra (5-8. évf.)
2023.02.11.
Szülői-Nevelői Bál
2023.02.15.
Érettségire és felsőfokú felvételire jelentkezés határideje
2023.02.16.
Alsó tagozatos farsang
2023.02.17.
Bolyai diákbál
2023.02.24.
Megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatairól