Régi hírek

OKTV eredmények 2016/2017

Az idei tanévben is remekül szerepeltek diákjaink az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen. Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak!

 

 

 

Pedagógusnapi elismerések

A Pedagógusnap alkalmából iskolánk tanárai és dolgozói közül is többen kaptak elismerést.
A Bolyais Szülők Egyesülete a Bolyai Katedra Díjjal a 2016/2017-es tanévben dr. Vigh Kálmán tanár úr pedagógusmunkáját jutalmazta.
A Schneller István Alapítvány elismerését Móricz Attila tanár úr és Takács Eleonóra titkárságvezető kapta.
Az eseményről készült fotók megtekinthetők a galériában.
A Bolyais Szülők Egyesületének beszámolója a rendezvényről.

 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Köznevelési Bizottsága A pedagógia mestere címet adományozta Róka Judit és Pilnay Sándorné tanárnőknek, valamint Kukor Ferenc igazgatóhelyettes úrnak. Az elismerést Budapesten dr. Mezey Barna rektor úr adta át.

 

Tanévnyitó ünnepély: augusztus 31. (csütörtök) 18.00

Tankönyvek átvétele

Tisztelt szülők, kedves diákok!

A tankönyvek átvételének időpontjai a következők:
A 1-4. évfolyam tanulóinak augusztus 24-én (csütörtökön) 10.30–tól 15.00-ig, 
az 5-8. évfolyam tanulóinak 28-án (hétfőn) 12.00–tól 16.00-ig,
a 9-12. évfolyam tanulóinak 29-én (kedden) 8.00-tól 12.00-ig.

A tankönyvek átvételének helyszíne az iskola ebédlője.

A tankönyveket az 1-9. évfolyamon tanulók ingyen kapják, a 10-12. évfolyam diákjai csekket kapnak.

Kérjük, hogy a 10-12. évfolyamon ingyen tankönyvet igénylők, illetve az 1-12. évfolyamon kedvezményes étkezést igénybe vevők a szükséges igazolásokat a tankönyvek átvételekor szíveskedjenek leadni!

Tájékoztató és nyílt nap a Bolyaiban

Iskolánk október 7-én (szombaton) 10 és 12 óra között tájékoztató napot, október 11-én (szerdán) 8 és 11 óra között nyílt napot tart, ahol tájékoztatást adunk a nyolc és négy évfolyamos gimnáziumi képzésünkről. Beiskolázási tájékoztatóink elérhetők honlapunk Beiskolázás menüjében.
A felvételi vizsgát segítő tehetséggondozó előkészítő tanfolyamok a 4. és 8. évfolyamos tanulók számára október 20-án indulnak. A tanfolyamokra való jelentkezés a tájékoztató és nyílt napon kapott, valamint a honlapunkon is megtalálható jelentkezési lapon lehetséges.
Az október 11-i nyílt napon látogatható tanórákra az alábbi linkekre kattintva lehet regisztrálni:
Regisztráció nyílt napi óralátogatásra - nyolc évfolyamos gimnáziumi órák
Regisztráció nyílt napi óralátogatásra - négy évfolyamos gimnáziumi órák
Várjuk a kedves tanulókat és szüleiket iskolánkban!

Fotópályázat

Családi nap a Bolyaiban

Szeptember 15-én, pénteken 15 és 19 óra között családi napot szervezünk a Bolyais Szülők Egyesületének közreműködésével.
Szeretettel várunk minden kedves szülőt és gyermeket!
A rendezvény meghívója megtekinthető itt.

Mennyből az angyal a Bolyaiban

Az október 23-ai megemlékezés a Bolyai János Gimnázium 11. évfolyamos tanulóinak közreműködésével nagyon színvonalas és színes műsornak bizonyult.
A szervezők kifejezetten jól dolgoztak az 1956-os forradalom dokumentumaiból válogatott fotókkal. A képi világot gondosan kiválasztott versekkel, idézetekkel tarkították, például Márai Sándor Naplójának egy részletével, illetve Bibó István és Albert Camus gondolataival. A kor hangulatát és a történelmi eseményeket hitelesen sikerült visszaadniuk.
Az énekes trió hangjával és hegedűkíséretével elkáprázatta a hallgatóságot csakúgy, mint Prikazovics Júlia 11.c osztályos tanuló Márai Sándor Mennyből az angyal című versének lenyűgöző tolmácsolásával.
Úgy gondolom, hogy valamennyi diák nevében gratulálhatok a szervező pedagógusoknak (Biró Gábor, Csóka Tibor), az énekes hármas felkészítő tanárának (Pilnay Sándorné), valamint a szereplőknek (Börzsönyi Eszter, Doktorics Réka, Egervölgyi Boglárka, Erényi Dorottya, Fűzfa Balázs, Kiss Kinga, Pittmann Kornél, Prikazovics Júlia), hiszen kimagasló előadással kápráztattak el bennünket.

A rendezvényről Kocsis Zsolt tanár úr készített fotókat, melyek megtekinthetők a Galériában.


Rácz Botond 11.a

1 %-os felajánlás

Tisztelt Szülők! Tisztelt Támogatóink!

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium alapítványának, a Schneller István Alapítványnak nevében fordulunk Önökhöz. Köszönjük eddigi segítségüket, felajánlásaikat.
Tisztelettel kérjük Önöket, hogy az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően támogassák a Schneller István Alapítványt a személyi jövedelemadóból felajánlott 1%-kal. Az alapítvány továbbra is szeretné biztosítani a következő tevékenységeket: tehetséggondozás (szakkörök, specializációk, terepgyakorlatok, kutatások támogatása), tanulói, tanári tanulmányi ösztöndíjak kifizetése, táborok támogatása, nehéz anyagi körülmények között élő diákok támogatása és különféle programokon való részvételük lehetővé tétele.
A legnagyobb összeget a nehéz anyagi körülmények között élő diákok támogatására, a továbbtanulás, tehetséggondozás támogatását elősegítő tanfolyamok és diáktáborozások anyagi fedezetének csökkentésére fordítottuk.
Az alapítvány munkatársai semmiféle anyagi juttatásban nem részesülnek, a szülői felajánlások teljes mértékben önzetlenek.

A Schneller István Alapítvány adószáma: 19244370-1-18
 
Köszönettel: Baranyai József, az alapítvány képviselője (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Ügyeleti napok a nyári szünetben

Július 4. (kedd) 8.00 - 12.00
Július 19. (szerda) 8.00 - 12.00
Augusztus 2. (szerda) 8.00 - 12.00
Augusztus 16. (szerda) 8.00 - 12.00 
A fenti időpontokon kívül az iskola zárva tart.

Innovációs díjat kapott iskolánk

Június 27-én Budapesten, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán szakmai fórumon mutathatta be iskolánk az országos közönségnek az elmúlt években (évtizedekben) végzett oktatási-nevelési innovációs tevékenységét. Kukor Ferenc igazgatóhelyettes átvette azt az elismerő oklevelet, melyet az ELTE kutatásában résztvevő több mint 5000 oktatási egység (óvodák, általános és középiskolák, egyetemi tanszékek, doktori iskolák, piaci képzők) közül a 30 legmagasabb innovációs értéket elért intézmény kapott.

Ideiglenes felvételi listák

Kedves Diákok, kedves Szülők!

A Szülőknek / Beiskolázás menüben elérhetők az ideiglenes felvételi jegyzékek.

Kérjük, hogy olvassák el a rangsorok elején található tájékoztató szöveget is!

A felvételről vagy elutasításról szóló végleges értesítést április 26-ig küldjük meg a jelentkezőknek, a 4 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők esetében az általános iskoláknak is.

ELTE Origo Nyelvi Centrum

Részletek az Diákoknak menüben

A 4 évfolyamos gimnázium szóbeli elbeszélgetéseinek pontszámai

Kedves Diákok, kedves Szülők!
 
Iskolánk honlapján a Szülőknek / Beiskolázás menüben elérhetők a biológia és történelem szóbeli elbeszélgetések pontszámai.
Az ideiglenes rangsort március 10-ig szintén itt fogjuk közzétenni. 

Kodály Zoltánra emlékeztünk

Iskolánk diákjai és tanárai közösen emlékeztek meg Kodály Zoltán halálának ötvenedik évfordulójáról. Az eseményre a zeneszerzőről szóló kiállítás megnyitója adott lehetőséget. A Pilnay Sándorné tanárnő által vezényelt gyermekkórus Kodály műveivel tisztelgett a zeneszerző életműve előtt, a dalok éneklésébe a jelenlevők is csatlakozhattak. A kiállítást, ahol többek között Kodály Zoltánt ábrázoló alkotások is láthatók, Pataki Júlia végzős tanuló nyitotta meg. A tárlat az iskola aulájában, a kiállításról készült fényképek a Galériában tekinthetők meg.

Március 15-ére emlékeztünk

Hagyományosan a 7. és 9. évfolyamos diákok adták elő az 1848-1849-es forradalom és szabadságharcra emlékező iskolai műsorunkat a díszteremben.Az előadást Tóth Péter tanár úr szerkesztette és rendezte.
Az ünnepségről Kocsis Zsolt tanár készített fotókat, melyek megtekinthetők a Galériában.

Zoboralján emlékeztek a bolyaisok

Március 19-én testvériskolánk, az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán-szakközépiskola meghívására Pogrányban, Nyitrán és Nyitraújlakon a zoboraljai magyarokkal emlékeztünk március 15-ére, és a 20. századi felvidéki vértanú politikusra, Esterházy Jánosra.
A programról Hajnák Zsuzsanna tanárnő készített fotókat, melyek megtekinthetők a Galériában.

A 4 évfolyamos gimnázium szóbeli elbeszélgetéseinek beosztása

Kedves Diákok, kedves Szülők!

Elkészítettük a február 20-21-i szóbeli elbeszélgetés beosztását, mely honlapunkon a Szülőknek / Beiskolázás menüben érhető el.
Kérjük, amennyiben problémájuk van az időponttal, jelezzék a 94/513-684-es telefonszámon Takács Eleonóra titkárságvezetőnél.
Matematikából nem tartunk szóbeli elbeszélgetést, azoknak a tanulóknak, akik erre a specializációra jelentkeznek, a matematika írásbeli pontszámát 100 %-kal számítjuk.
Kérjük, akik nem jelentkeztek még a szóbeli elbeszélgetésre, a fenti telefonszámon jelezzék szándékukat!

Email címek változása

Az iskolai email címek végződése Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.ól Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. változott. (A tanév végéig a régi címekre küldött levelek is megérkeznek.)