Régi hírek

OKTV eredmények 2016/2017

Az idei tanévben is remekül szerepeltek diákjaink az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen. Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak!

 

 

 

Pedagógusnapi elismerések

A Pedagógusnap alkalmából iskolánk tanárai és dolgozói közül is többen kaptak elismerést.
A Bolyais Szülők Egyesülete a Bolyai Katedra Díjjal a 2016/2017-es tanévben dr. Vigh Kálmán tanár úr pedagógusmunkáját jutalmazta.
A Schneller István Alapítvány elismerését Móricz Attila tanár úr és Takács Eleonóra titkárságvezető kapta.
Az eseményről készült fotók megtekinthetők a galériában.
A Bolyais Szülők Egyesületének beszámolója a rendezvényről.

 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Köznevelési Bizottsága A pedagógia mestere címet adományozta Róka Judit és Pilnay Sándorné tanárnőknek, valamint Kukor Ferenc igazgatóhelyettes úrnak. Az elismerést Budapesten dr. Mezey Barna rektor úr adta át.

 

Tanévnyitó ünnepély: augusztus 31. (csütörtök) 18.00

Tankönyvek átvétele

Tisztelt szülők, kedves diákok!

A tankönyvek átvételének időpontjai a következők:
A 1-4. évfolyam tanulóinak augusztus 24-én (csütörtökön) 10.30–tól 15.00-ig, 
az 5-8. évfolyam tanulóinak 28-án (hétfőn) 12.00–tól 16.00-ig,
a 9-12. évfolyam tanulóinak 29-én (kedden) 8.00-tól 12.00-ig.

A tankönyvek átvételének helyszíne az iskola ebédlője.

A tankönyveket az 1-9. évfolyamon tanulók ingyen kapják, a 10-12. évfolyam diákjai csekket kapnak.

Kérjük, hogy a 10-12. évfolyamon ingyen tankönyvet igénylők, illetve az 1-12. évfolyamon kedvezményes étkezést igénybe vevők a szükséges igazolásokat a tankönyvek átvételekor szíveskedjenek leadni!

Tájékoztató és nyílt nap a Bolyaiban

Iskolánk október 7-én (szombaton) 10 és 12 óra között tájékoztató napot, október 11-én (szerdán) 8 és 11 óra között nyílt napot tart, ahol tájékoztatást adunk a nyolc és négy évfolyamos gimnáziumi képzésünkről. Beiskolázási tájékoztatóink elérhetők honlapunk Beiskolázás menüjében.
A felvételi vizsgát segítő tehetséggondozó előkészítő tanfolyamok a 4. és 8. évfolyamos tanulók számára október 20-án indulnak. A tanfolyamokra való jelentkezés a tájékoztató és nyílt napon kapott, valamint a honlapunkon is megtalálható jelentkezési lapon lehetséges.
Az október 11-i nyílt napon látogatható tanórákra az alábbi linkekre kattintva lehet regisztrálni:
Regisztráció nyílt napi óralátogatásra - nyolc évfolyamos gimnáziumi órák
Regisztráció nyílt napi óralátogatásra - négy évfolyamos gimnáziumi órák
Várjuk a kedves tanulókat és szüleiket iskolánkban!

Fotópályázat

A 4 évfolyamos gimnázium szóbeli elbeszélgetéseinek beosztása

Kedves Diákok, kedves Szülők!

Elkészítettük a február 26-27-i szóbeli elbeszélgetés beosztását, mely honlapunkon a Szülőknek / Beiskolázás menüben érhető el.
Kérjük, amennyiben problémájuk van az időponttal, jelezzék a 94/513-684-es telefonszámon Takács Eleonóra titkárságvezetőnél.
Matematikából nem tartunk szóbeli elbeszélgetést, azoknak a tanulóknak, akik erre a specializációra jelentkeznek, a matematika írásbeli pontszámát 100 %-kal számítjuk.
Kérjük, akik nem jelentkeztek még a szóbeli elbeszélgetésre, a fenti telefonszámon jelezzék szándékukat!

Farsangoltak tanulóink

Alsó tagozatos és 5. évfolyamos diákjaink idén is maskarába bújtak és játékos-vidám farsangi délutánt töltöttek együtt.
Beszámolók a programokról: Alsós farsang és 5. évfolyamosok farsangja
A rendezvényekről készült fotók megtekinthetők a Galériában.

Tájékoztató az első osztályos beiratkozásról

 

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a 2018/2019-es tanévben két első osztályt indít jó iskolaérettségi szinttel rendelkező gyermekeknek.
2018. február 10-én (szombaton) 10 órától tájékoztató napot tartunk, ahol megismerkedhetnek az iskola programjával, a beiratkozás módjával.
Sok szeretettel várunk minden kedves szülőt és gyermeket!
Bővebb információ honlapunk Szülőknek/Beiskolázás menüjében található. 

Családi nap a Bolyaiban

Szeptember 15-én, pénteken 15 és 19 óra között családi napot szervezünk a Bolyais Szülők Egyesületének közreműködésével.
Szeretettel várunk minden kedves szülőt és gyermeket!
A rendezvény meghívója megtekinthető itt.

Mennyből az angyal a Bolyaiban

Az október 23-ai megemlékezés a Bolyai János Gimnázium 11. évfolyamos tanulóinak közreműködésével nagyon színvonalas és színes műsornak bizonyult.
A szervezők kifejezetten jól dolgoztak az 1956-os forradalom dokumentumaiból válogatott fotókkal. A képi világot gondosan kiválasztott versekkel, idézetekkel tarkították, például Márai Sándor Naplójának egy részletével, illetve Bibó István és Albert Camus gondolataival. A kor hangulatát és a történelmi eseményeket hitelesen sikerült visszaadniuk.
Az énekes trió hangjával és hegedűkíséretével elkáprázatta a hallgatóságot csakúgy, mint Prikazovics Júlia 11.c osztályos tanuló Márai Sándor Mennyből az angyal című versének lenyűgöző tolmácsolásával.
Úgy gondolom, hogy valamennyi diák nevében gratulálhatok a szervező pedagógusoknak (Biró Gábor, Csóka Tibor), az énekes hármas felkészítő tanárának (Pilnay Sándorné), valamint a szereplőknek (Börzsönyi Eszter, Doktorics Réka, Egervölgyi Boglárka, Erényi Dorottya, Fűzfa Balázs, Kiss Kinga, Pittmann Kornél, Prikazovics Júlia), hiszen kimagasló előadással kápráztattak el bennünket.

A rendezvényről Kocsis Zsolt tanár úr készített fotókat, melyek megtekinthetők a Galériában.


Rácz Botond 11.a

1 %-os felajánlás

Tisztelt Szülők! Tisztelt Támogatóink!

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium alapítványának, a Schneller István Alapítványnak nevében fordulunk Önökhöz. Köszönjük eddigi segítségüket, felajánlásaikat.
Tisztelettel kérjük Önöket, hogy az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően támogassák a Schneller István Alapítványt a személyi jövedelemadóból felajánlott 1%-kal. Az alapítvány továbbra is szeretné biztosítani a következő tevékenységeket: tehetséggondozás (szakkörök, specializációk, terepgyakorlatok, kutatások támogatása), tanulói, tanári tanulmányi ösztöndíjak kifizetése, táborok támogatása, nehéz anyagi körülmények között élő diákok támogatása és különféle programokon való részvételük lehetővé tétele.
A legnagyobb összeget a nehéz anyagi körülmények között élő diákok támogatására, a továbbtanulás, tehetséggondozás támogatását elősegítő tanfolyamok és diáktáborozások anyagi fedezetének csökkentésére fordítottuk.
Az alapítvány munkatársai semmiféle anyagi juttatásban nem részesülnek, a szülői felajánlások teljes mértékben önzetlenek.

A Schneller István Alapítvány adószáma: 19244370-1-18
 
Köszönettel: Baranyai József, az alapítvány képviselője (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Ügyeleti napok a nyári szünetben

Július 4. (kedd) 8.00 - 12.00
Július 19. (szerda) 8.00 - 12.00
Augusztus 2. (szerda) 8.00 - 12.00
Augusztus 16. (szerda) 8.00 - 12.00 
A fenti időpontokon kívül az iskola zárva tart.

Innovációs díjat kapott iskolánk

Június 27-én Budapesten, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán szakmai fórumon mutathatta be iskolánk az országos közönségnek az elmúlt években (évtizedekben) végzett oktatási-nevelési innovációs tevékenységét. Kukor Ferenc igazgatóhelyettes átvette azt az elismerő oklevelet, melyet az ELTE kutatásában résztvevő több mint 5000 oktatási egység (óvodák, általános és középiskolák, egyetemi tanszékek, doktori iskolák, piaci képzők) közül a 30 legmagasabb innovációs értéket elért intézmény kapott.

Központi írásbeli felvételi vizsgák 2018. január 20-án

2018. január 20-án (szombaton) 10 órakor kezdődik a 8 évfolyamos gimnáziumunkba (5. évfolyamra), valamint a 4 évfolyamos gimnáziumi tagozatunkra (9. évfolyamra) jelentkezők egységes írásbeli felvételi vizsgája iskolánkban.
Kérjük a felvételiző tanulókat, hogy diákigazolványukkal vagy személyi igazolványukkal együtt 9.30-kor jelenjenek meg iskolánkban.

A tanulók a terembeosztásról a vizsga napján az aulában tájékozódhatnak.
Amennyiben méltányolható okból valaki nem tud megjelenni január 20-án az írásbeli vizsgán, január 25-én (csütörtökön) 14 órakor pótfelvételin vehet részt.

A kiértékelt dolgozatok megtekintésére január 26-án (pénteken) 8-16 óra között lesz lehetőség iskolánkban, a 414-es teremben. A dolgozatokról a vizsgázó vagy szülője kézzel vagy elektronikus úton (pl. telefonnal) másolatot készíthet, illetve kérésre iskolánk fénymásolatot biztosít.

A 4 évfolyamos gimnáziumi tagozatunkra jelentkezők szóbeli elbeszélgetésének időpontja: 2018. február 26-27 (hétfő-kedd). A részletes beosztást február 15-ig honlapunkon, a Szülőknek/ Beiskolázás menüben közöljük. A szóbeli elbeszélgetés témakörei biológiából és történelemből ugyanitt találhatók január 10-től. A matematika-informatika specializációra jelentkezők számára nincs szóbeli elbeszélgetés, felvételi eredményüket a matematika dolgozatuk teljes pontszámával számoljuk.

A felvételi eljárásról további információk elérhetők itt.

Szülői – Nevelői Bál

Tisztelt Pedagógusok! Kedves Szülők!

A Bolyais Szülők Egyesülete szeretettel meghívja Önöket a 2017/2018-as tanév Szülői – Nevelői Báljára.
A bál időpontja: 2018. február 10., szombat 19.00 óra
Helyszín: Tóvendéglő, Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.
Belépődíj: 6.500,- Ft/fő

A hangulatos zenéről a HELIOS zenekar gondoskodik.

A bál programja:

18.30 kapunyitás
19.00 a bál hivatalos megnyitója
A nyitótáncot követően meglepetésműsorokkal fokozzuk a hangulatot, ebben segítségünkre lesznek a Tanárok, a Diákok és a Szülők.
Éjfél előtt tombola

A nagy sikerre való tekintettel, az idei évben is meghirdetjük az osztályok közötti versenyt.
A HOLDFÉNY LIGET jóvoltából a legnagyobb asztaltársaságot kiállító osztály tanulói nyereményben részesülnek, melyet a Liget kötélpályáján válthatnak be.

Báli belépőjegyek és támogatójegyek a következő időpontokban készpénzért vásárolhatóak az iskolában:
Január 23. kedd, 26. péntek, 30. kedd reggel 7.15 és 8.00 óra között, valamint február 2. péntek, 5. hétfő, 6. kedd reggel 7.15 és 8.00 óra között és a szülői értekezletek és a fogadóórák ideje alatt, február 5.,6. délután 16 és 19 óra között.
Jegyek 2017. február 6-ig az egyesület bankszámlájára utalással is foglalhatóak. Az átutalás közlemény rovatában kérjük feltüntetni a résztvevők nevét, a gyermek/ek osztályát, és a választott menük betűjelét. Az átutalással fizetett jegyek személyesen az iskola portáján lesznek átvehetőek.

Bővebb információ és menüválasztási lehetőség az iskola honlapján és portáján, illetve az egyesület facebook oldalán olvasható: https://www.facebook.com/bolyaisszulok/

Bankszámlaszámunk: 11747006-20219736

Szívesen fogadjuk és köszönjük a tombolatárgyak és utalványok felajánlását, melyeket az iskola portáján gyűjtünk.

A BÁL TELJES BEVÉTELÉT AZ ISKOLÁNK TANULÓINAK JAVÁRA FORDÍTJUK.

 

 

 

 

 

Ideiglenes felvételi listák

Kedves Diákok, kedves Szülők!

A Szülőknek / Beiskolázás menüben elérhetők az ideiglenes felvételi jegyzékek.

Kérjük, hogy olvassák el a rangsorok elején található tájékoztató szöveget is!

A felvételről vagy elutasításról szóló végleges értesítést április 26-ig küldjük meg a jelentkezőknek, a 4 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők esetében az általános iskoláknak is.

„Egyedül nem megy…”

Tehetségbankett a Bolyaiban

    Ahol a tanárnő hibátlanul konferál, a technikus és a tagozatvezető együtt gitározik a diákzenekarral, tanári kórus bátorítja az énekkart, s az igazgató slágert énekel – ott valóban hitelesnek érezzük a mondást: „A tehetségről csak részben mondhatjuk azt, hogy istenadta. A másik része csakis attól függ, hogy mennyire tudunk tanulni egymástól.”

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium december 20-án rendezte meg hagyományos tehetségbankettjét, amelyen azokat a diákokat nevezik meg és ünneplik, akik az előző tanévben tanulmányi vagy sportversenyen jelentős országos eredményt értek el. Idén mintegy másfélszáz tanuló részesült oklevélben, valamint szülei, társai és tanárai nyíltszíni tapsában. A bankett logója, az ötszirmú kék virág a tehetség többféle megnyilvánulását jelképezte: a díjazottak között természetesen matematikus-, nyelvész-, biológus-, informatikus- és történészpalánták, népdalénekesek, újságíró, tájfutók, „robotolimpikonok” is voltak – s talán a következő évtized nagy hírű kosarasai, atlétái, úszói, tornászai, síelői.

 A „segítés városában” különösen hangsúlyos a tény, hogy mind az országos elsősegélynyújtó, mind az elsősegély-ismereti versenyt bolyais diákok nyerték 2017-ben.  A díjakat az iskola korábbi igazgatói – dr. Lenner Tibor és Károly Frigyes –, jelenlegi első embere, Papp Tibor és dr. Varga Roland, az iskolaszék elnöke adták át a gyerekeknek.

A tehetségbankett alkalmat teremtett arra is, hogy az iskola közössége megemlékezzen a nyolcosztályos gimnázium megalapításának 25. évfordulójáról. Ennek kapcsán egy fotókiállítás is nyílt az iskola galériájában. A nagyközönség előtt felsorakozott és jutalmazott diáksereg minden ünnepi beszédnél ékesebb bizonyítékát adta a gimnázium létjogosultságának.

A fiatal tehetségek, szüleik és tanáraik közös munkáját az est zárásaképp a rendezvény díszvendége méltatta. Paulisz Boldizsár a cselekvő szeretet jegyében válaszolt Reményik Sándor egykori felszólítására: ”Ne hagyjátok a templomot, / A templomot s az iskolát!”  Hisz az építész saját hitéből és erejéből emelt iskolát és templomot a Nyitra melletti Alsóbodokon – megvetve ezzel egy immár 13 esztendeje gyümölcsöző testvériskolai kapcsolat alapjait is a Bolyai és az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán-szakközépiskola tagjai között. A Magyar Érdemrend tisztikeresztjének méltó birtokosa szeretetet, a diákkórus pedig záródalával égi szent békét kívánt a jelenlévő kitüntetetteknek és vendégeknek.

A rendezvényről Czika László készített fotókat, melyek megtekinthetők a Galériában.

http://www.sztv.hu/hirek/tehetseges-diakokat-koszontottek-20171222

Mikulás futás

Földesné Bolfert Erika tanárnő szervezésében az idén már hagyományosnak mondható Mikulás futásra december 5-én került sor. Igazgató úr lelkesítő szavai és a krampuszok zenés bemelegítését követően a Mikulás személyesen indította útjára a futókat. A kicsik az iskola körül, míg a nagyobbak egészen a Csónakázótóig futottak. A megfáradt Mikulás-sapkás gyerekeket és a hozzájuk csatlakozó lelkes tanárokat és szülőket az iskola kapujában várta a Mikulás.
Szerencsére a rossz időjárás sem tudta kedvét szegni a résztvevőknek, és még arra is maradt energiájuk, hogy énekszóval köszöntsék a "Nagyszakállút". Természetesen nem maradt el a jutalom, a zsákból mindenkinek jutott szaloncukor.
Köszönjük a futóknak és a szervezőknek ezt a kellemes délutánt, ami igazi ráhangolódás volt a szerdai Mikulás ünnepségre.
Jövőre is várunk mindenkit szeretettel!
Aki lemaradt volna róla, vagy szeretné feleleveníteni az élmény, nézze meg a galériában az eseményről készült képeket!

Bolyais Szülők Egyesülete